foto

Baby

De geboorte van je baby is vast een van de mooiste momenten van je leven. Een groter wonder kun je je bijna niet indenken. De eerste tijd moet je natuurlijk wennen aan het ouderschap en leer je je kind kennen door middel van al je zintuigen: ruiken, voelen, kijken en luisteren naar alle geluidjes en de manier van huilen. Alles is nog nieuw.

Vragen, zorgen en twijfels na de geboorte

Je baby heeft voeding en warmte nodig, en vooral ook veiligheid en geborgenheid. Je kunt je af en toe best zorgen maken of je alles wel goed doet, of je afvragen waarom je baby huilt. Wat moet je wel en vooral niet doen? Waar kun je terecht met je vragen, zorgen en twijfels? Wie helpt je verder als je baby zich niet goed ontwikkelt?

Antwoorden en oplossingen

Op deze website staat zo veel mogelijk praktische informatie om al je vragen te beantwoorden. Voor elk probleem is er hulp of een oplossing te vinden. Als je toch vragen blijft houden, kun je daarmee terecht op het consultatiebureau of je kunt contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bij jou in de buurt.

Bron Baby

 

Hoe doe je geboorteaangifte?

Via de website van de gemeente Utrecht kan je een afspraak maken voor de geboorteaangifte. Dit dient binnen 3 dagen na de geboorte van je baby te gebeuren. Via de volgende link kan je een afspraak maken.

Cursussen en activiteiten

 • Borsvoeding & meer biedt verschillende baby- en oudercursussen aan, zoals babymassage, mamacafé, babycoaching.
  lees meer
 • Shantala babymassage versterkt de onderlinge band tussen jou en je baby en geeft waardevolle tijd met elkaar.
  lees meer
 • Een cursus samen met je kind! Superleuk om te doen en echte quality time voor jullie samen!
  lees meer
 • Ben je pas moeder geworden? Dan weet je vast alles van babyongemakken als krampjes, reflux, moeilijk inslapen en huilen. Babymassage is een prachtig middel om je baby te helpen ontspannen. Om lekker in zijn lijfje te komen en zich fijn te voelen.
  lees meer
 • Een online cursus met persoonlijke begeleiding is wat ik je bied. Ik kom niet 'echt' bij je in huis maar via je tablet, smartphone of computer! Je kan kiezen uit 2 pakketten.
  lees meer
 • Het UVC Utrecht biedt een cursus babymassage. Tijdens twee bijeenkomsten leer je je kindje masseren volgens een bepaalde methode. Dit gebeurt in een groep met maximaal zeven baby's en hun ouder(s) of verzorger(s).
  lees meer
 • In zwembad Fletiomare, Den Hommel en De Kwakel kun je met je baby komen zwemmen.
  lees meer
 • Welkom in Dreumeland; het dromeland van Karin Beumer waar je kunt ontspannen en plezier maken van buik tot schoot, van zwanger tot tiener.
  lees meer
 • Jonge kinderen opvoeden is niet altijd even gemakkelijk en soms gaat het even wat minder goed. Op zo'n moment kan een ouder wel wat steun gebruiken. Een vrijwilliger van Home-Start kan die geven. Een vrijwilliger komt elke week langs om mee te dra...
  lees meer
 • Wil je leren om je kindje lekker te masseren of wil je zelf gemasseerd worden? Het kan allebei bij ons! Babymassage versterkt de band tussen jou en je baby en het is een gezellig momentje samen.
  lees meer
 • Wat is een speel-o-theek? Simpel gezegd: een uitleengelegenheid voor speelgoed en spellen. Dus net zoiets als een bibliotheek, maar dan voor speelgoed.
  lees meer
[vrijdag, 19 januari, 2018 - 14:51] Aortastenose
[vrijdag, 19 januari, 2018 - 14:51] Wij hebben afgelopen donderdag te horen gekregen dat ons dochtertje van nog geen 2 weken een ernstige hartafwijking heeft, Aortaklepstenose . lees meer
[zondag, 31 december, 2017 - 14:38] Loopoor/wondjes.. wel of niet naar de dokter?
[zondag, 31 december, 2017 - 14:38] Dochter van 9,5 maand heeft sinds 4 dagen een loopoor. Sinds 2 dagen ook met korstjes er om heen. lees meer
[zondag, 12 november, 2017 - 22:13] Vroege vogel--
[zondag, 12 november, 2017 - 22:13] Mijn dochtertje van 7 maand is al een hele tijd wakker om 5u30.. lees meer
[zaterdag, 11 november, 2017 - 23:23] Een voedingssapp voor baby's v.a. 4 maanden
[zaterdag, 11 november, 2017 - 23:23] Beste moeders en vaders, Ik zou het erg op prijs stellen als jullie mij willen helpen om de nodige informatie te verkrijgen om een app te ontwikkelen voor mijn afstudeerproject. lees meer
[dinsdag, 31 oktober, 2017 - 14:28] huilen
[dinsdag, 31 oktober, 2017 - 14:28] wat kan je het beste doen als je baby alleen maar blijft huilen en niet meer wil stoppen? lees meer

Delen

 • icon-facebook
 • icon-twitter
 • icon-linkedin
 • icon-email

Stel je vraag!

030 - 286 33 00

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur.

Of loop even binnen:

CJG Utrecht    

Martin Ovenweg 50

3555 HZ 

Utrecht