Beeldbellen
Een afspraak met de JGZ kan ook via beeldbellen. We maken een afspraak met je en een paar dagen voor de afspraak krijg je van ons een e-mail met een link.
Op deze pagina lees je hoe het werkt.
Heb je nog geen afspraak staan en wil je hier gebruik van maken? Neem contact met ons op via telefoonnummer 030 - 286 3300. Kies optie 1 voor kinderen ouder dan 4 jaar, kies optie 2 voor kinderen van 0-4 jaar.
Wat heb je nodig?
Voor de beeldbelafspraak heb je alleen een e-mailadres en computer/ laptop/ tablet of smartphone nodig. De computer of laptop moet een camera en microfoon hebben. Heb je dit niet, of wil je niet beeldbellen? Dan kunnen we de afspraak telefonisch doen. Neem dan op tijd contact met ons op via 030 – 286 3300.
Beeldbellen via je computer, smartphone of tablet
Voor beeldbellen via je smartphone of tablet download eerst de Microsoft Teams app (via playstore of appstore), voor beeldbellen via je computer is dit niet nodig. Log alvast een eerste keer in.
Je krijgt een mail met de uitnodiging voor een beeldbelafspraak.
Klik op de link in de mail, dan kom je automatisch in Microsoft Teams app. Gebruik je de computer, dan opent de website van Microsoft Teams.
Klik op deelnemen als gast.
Vul je naam in.
Klik op "Deelnemen aan vergadering". Er wordt verbinding gemaakt.
Er verschijnt een bericht waarin toestemming gevraagd wordt om je microfoon en je camera te gebruiken. Klik op toestaan.
Je ontvangt het bericht: 'Hallo ouder, iemand in de vergadering geeft u dadelijk toegang'.
De jeugdarts/jeugdverpleegkundige geeft je toegang.
Na het gesprek klik je op het rode icoontje met de telefoonhoorn. Zo beëindig je het gesprek.
Tips
- Zorg dat je in een rustige omgeving.
- Ga ergens zitten waar je vrijuit kunt praten.
Dit betekent wat je ziet
Beweeg je over je scherm, dan komen er een aantal functies in beeld.
- Camera uit- en aanzetten.
- Microfoon aan- en uitzetten. Dit kun je doen als je even niet praat, maar er bij jou op de achtergrond wel (storend) geluid is.
- Scherm delen. Dit kan onze professional bijvoorbeeld gebruiken om het dossier van jouw kind te laten zien.
- Dit is een kort menu met aanvullende opties. Je kunt hierin bijvoorbeeld jouw achtergrond vervagen, zodat onze professional alleen jou ziet.
- Chatfunctie binnen de vergadering. Deze opent aan de rechterkant van het scherm.
- Overzicht van deelnemers aan vergadering. Je kunt tijdens het gesprek meer deelnemers toevoegen. De jeugdarts/jeugdverpleegkundige zal dat alleen doen met jouw toestemming.
Zie je hier een getal? Dan is er een activiteit, bijvoorbeeld een chatbericht. - Vergadering beëindigen.
Veelgestelde vragen
Hoe werkt beeldbellen via Microsoft Teams?
Beeldbellen is Microsoft Teams is heel simpel. Je hebt geen speciale software nodig, alleen een internetverbinding en een computer, tablet of telefoon. Kijk in ons stappenplan hoe het werkt.
- Wij sturen je een e-mail met een link.
- Als je daarop klikt, kom je vanzelf bij Microsoft Teams.
- Je geeft toestemming om je microfoon en camera te gebruiken.
- Daarna kies je voor Deelnemen in Microsoft Edge. Dit werkt voor alle internetbrowsers en apparaten.
- Vul dan bij "Naam invoeren" jouw e-mailadres in, waarop we jouw gemaild hebben.
- Tot slot klik je op "Deelnemen".
Is beeldbellen veilig?
Beeldbellen via Microsoft Teams is anoniem en veilig. Wij gebruiken een betaalde variant van Microsoft Teams en hebben een gebruikersovereenkomst waarin aangegeven wordt dat er geen gegevens opgeslagen mogen worden. De technische beveiliging van Microsoft Teams voldoet aan alle veiligheidseisen.
Ik heb geen Microsoft Teams, kan ik dan wel beeldbellen met jullie?
Ja dat kan. Je hebt alleen een e-mailadres, computer, laptop, tablet of smartphone nodig.
Ik wil of kan niet beeldbellen. Wat doe ik?
Sommige afspraken zijn op onze locatie, bijvoorbeeld als je baby een prik nodig heeft. Andere afspraken zijn telefonisch. Neem contact op met ons planningsteam en we kijken naar een geschikte afspraak telefonisch of bij ons op een van de locaties.
Kan beeldbellen voor alle afspraken?
Een prik of lichamelijk onderzoek kan natuurlijk niet via beeldbellen. Gesprekken over opvoeden, voeding, slapen of een intake kunnen wel via beeldbellen.
Mag ik een opname of foto maken van de beeldbelafspraak?
Overleg met de medewerker waar je een gesprek mee hebt of zij het goed vindt dat je een opname maakt van de beeldbelafspraak. Je mag zonder toestemming van onze medewerker geen beelden delen met anderen of op social media zetten.
Wat kan ik doen als mijn beeld blijft hangen, de geluidskwaliteit slecht is of de verbinding verbroken wordt?
Soms kan het zijn dat tijdens een beeldbelsessie het beeld van jezelf of de ontvangende partij(en) stil blijft staan, de geluidskwaliteit slecht is, of de verbinding vanzelf verbroken wordt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is de netwerkverbinding tussen jou en de andere deelnemer van het gesprek. Zorg dat je updates hebt uitgevoerd van jouw apparaat. Beeldbellen werkt het beste met nieuwe apparaten, dus gebruik die als je die hebt. Het kan helpen om oortjes in te doen, meestal heb je dan minder last van achtergrondgeluiden. Het kan ook zijn dat je een trage internetverbinding hebt. Dan kan het helpen om dichtbij je wifipunt te gaan zitten.
Kunnen we met meer dan 1 persoon deelnemen aan een beeldbelafspraak?
Je kunt met meer dan 1 persoon deelnemen aan een beeldbelafspraak. Als je dit wilt, meldt dit dan van tevoren bij ons, dan versturen we de uitnodiging naar meerdere personen.