opvoeden & opgroeien
Kinderwens

Kinderwens

Denk je erover om kinderen te krijgen? Dan kun je al voordat je zwanger raakt veel doen om ervoor te zorgen dat je toekomstige kind een gezonde start krijgt.

Goed voorbereiden is belangrijk

Vrouwen zijn meestal al twee weken zwanger als ze ontdekken dat ze in verwachting zijn. Juist in het begin van de zwangerschap is je ongeboren kind heel kwetsbaar. Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Een goede voorbereiding helpt om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. Een gezond moederlichaam is tenslotte de beste basis voor een gezond kind.

Vragen over een toekomstige zwangerschap

Heb jij of heeft je partner een ziekte, of komt er in de familie een erfelijke aandoening voor? Gebruik je medicijnen of slik je wel eens geneesmiddelen zonder recept? Zijn er risico’s op je werk of dat van je partner? Heb je problemen ondervonden in een vorige zwangerschap?

Zeker als je een of meer van deze vragen met ja moet beantwoorden, maar ook als dat niet zo is, kun je behoefte hebben aan advies over wat je zelf kunt doen om zo gezond mogelijk zwanger te worden. Op deze website vind je belangrijke informatie over een goede voorbereiding op de zwangerschap. Natuurlijk kun je voor advies ook terecht bij je huisarts of een verloskundige of gynaecoloog.

Strakszwangerworden.nl

Op de website Strakszwangerworden.nl vind je meer informatie, zoals antwoorden op veelgestelde vragen, een interessante quiz en een informatief filmpje.

Bron Kinderwens

Utrecht

Voor advies kun je terecht bij je huisarts, verloskundige  of gynaecoloog.

In Utrecht kun je ook gratis terecht bij Fiom Utrecht voor alle vragen rondom kinderwens. Vragen zijn bijvoorbeeld: hij wil geen kinderen, zij wel. Wat komt in emotioneel opzicht kijken bij zwangerschap via een donor of een draagmoeder? Hoe gaan we om met emoties rondom vruchtbaarheidsbehandelingen? Hoe kan ik leren leven met een onvervulde kinderwens? Ook biedt Fiom Utrecht begeleiding bij sterfte van je kindje tijdens of rondom de geboorte.
Kijk voor contact met het Fiom op hun website.

Forum

Twijfel om voor een 2de te gaan donderdag, 19 september, 2019 - 13:07

Kan zelf geen kind dragen, maar toch moeder worden donderdag, 18 juli, 2019 - 21:50

Ouder met een beenamputatie donderdag, 4 juli, 2019 - 10:18

wel of geen derde zondag, 30 juni, 2019 - 08:23

Kip zonder ei zondag, 16 juni, 2019 - 20:24