foto

Kinderwens

Denk je erover om kinderen te krijgen? Dan kun je al voordat je zwanger raakt veel doen om ervoor te zorgen dat je toekomstige kind een gezonde start krijgt.

Goed voorbereiden is belangrijk

Vrouwen zijn meestal al twee weken zwanger als ze ontdekken dat ze in verwachting zijn. Juist in het begin van de zwangerschap is je ongeboren kind heel kwetsbaar. Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Een goede voorbereiding helpt om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. Een gezond moederlichaam is tenslotte de beste basis voor een gezond kind.

Vragen over een toekomstige zwangerschap

Heb jij of heeft je partner een ziekte, of komt er in de familie een erfelijke aandoening voor? Gebruik je medicijnen of slik je wel eens geneesmiddelen zonder recept? Zijn er risico’s op je werk of dat van je partner? Heb je problemen ondervonden in een vorige zwangerschap?

Zeker als je een of meer van deze vragen met ja moet beantwoorden, maar ook als dat niet zo is, kun je behoefte hebben aan advies over wat je zelf kunt doen om zo gezond mogelijk zwanger te worden. Op deze website vind je belangrijke informatie over een goede voorbereiding op de zwangerschap. Natuurlijk kun je voor advies ook terecht bij je huisarts of een verloskundige of gynaecoloog.

Strakszwangerworden.nl

Op de website Strakszwangerworden.nl vind je meer informatie, zoals antwoorden op veelgestelde vragen, een interessante quiz en een informatief filmpje.

Bron Kinderwens

 

Utrecht

Voor advies kun je terecht bij je huisarts, verloskundige  of gynaecoloog.

In Utrecht kun je ook gratis terecht bij Fiom Utrecht voor alle vragen rondom kinderwens. Vragen zijn bijvoorbeeld: hij wil geen kinderen, zij wel. Wat komt in emotioneel opzicht kijken bij zwangerschap via een donor of een draagmoeder? Hoe gaan we om met emoties rondom vruchtbaarheidsbehandelingen? Hoe kan ik leren leven met een onvervulde kinderwens? Ook biedt Fiom Utrecht begeleiding bij perinatale sterfte, dus tijdens of rondom de geboorte.
Je kunt bellen met 030-2361761, mailen naar fiom@u-centraal.nl of kijken op www.fiomutrecht.nl.

[vrijdag, 7 december, 2018 - 20:31] Vriendin met sterke kinderwens
[vrijdag, 7 december, 2018 - 20:31] Zoals de titel al zegt, heb ik een vriendin met een sterke kinderwens. Ze is 27 en ze had al graag twee kinderen gehad. Maar helaas altijd de verkeerde mannen getroffen. lees meer
[zondag, 2 december, 2018 - 19:40] Operatie myomectomie voor kinderwens, heel graag jullie reacties
[zondag, 2 december, 2018 - 19:40] Hello allemaal! Ik hoop dat jullie wat ervaringen willen delen.. lees meer
[zaterdag, 17 november, 2018 - 09:08] al wat ouder en toch niet kinderwens opgeven
[zaterdag, 17 november, 2018 - 09:08] Hallo Ik ben op zoek naar leuke dames die ongeveer in hetzelfde schuitje zitten als ik of gewoon lieve andere dames die op een positieve manier hier willen posten. lees meer
[vrijdag, 10 augustus, 2018 - 23:07] Negatieve bloedtest, toch zwanger?
[vrijdag, 10 augustus, 2018 - 23:07] Hoi iedereen, lees meer
[dinsdag, 7 augustus, 2018 - 12:01] 2 mannen op zoek naar een draagmoeder
[dinsdag, 7 augustus, 2018 - 12:01] wij zijn twee mannen op zoek naar en lieve en eerlijke draagmoeder om onze kinderdroom uit te laten komen mail ons wimdelauw@hotmail.be lees meer

Delen

  • icon-facebook
  • icon-twitter
  • icon-linkedin
  • icon-email

Stel je vraag!

030 - 286 33 00

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur.

Of loop even binnen:

CJG Utrecht    

Martin Ovenweg 50

3555 HZ 

Utrecht


 

 Geef feedback