Jeugd en Gezin Utrecht
Adressen en contact | Locatie Amazonedreef

Jeugdgezondheidszorg Amazonedreef

 

Hierboven zie je de ingang van de locatie Amazonedreef 43. Je vindt ons op de begane grond. Je kunt daar ook je kinderwagen of buggy veilig stallen en met een slot vastzetten.

Heb je een afspraak met je kind van 0-4 jaar of kom je voor het kennismakingsconsult? Volg de bordjes Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar en meld je bij de assistente. Zij helpt je verder. Als je tien minuten vóór de afgesproken tijd komt, heeft de assistente tijd om je kind te wegen en te meten. Daarna haalt de arts of verpleegkundige je op voor je afspraak.

Heb je een afspraak met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige voor je schoolgaande kind (4-18 jaar)? Ga dan zitten in de wachtruimte, ook deze staat aangegeven met bordjes. Wij halen je daar op.

Deze locatie is voor de wijken Overvecht noord en Overvecht zuid, voor de postcodes: 3561, 3562, 3563, 3564, 3565 en 3566.

 

Kalender en activiteiten

  • Inloopspreekuur voor ouders met kinderen 0-4 jaar

Elke woensdag van 13.30 tot 14.30 uur. Het inloopspreekuur is bedoeld voor wegen en voor het stellen van korte vragen.

Vanwege de coronamaatregelen vragen we je ons eerst even te bellen als je naar het inloopspreekuur wilt komen: 030 - 286 3300, optie 2.

  • Kidsclub

Wij willen meehelpen om het coronavirus niet verder te verspreiden. Daarom gaat de Kidsclub voorlopig niet door.

Dit is een club voor ouders met peuters in de wijk Overvecht. Het is een plek om sociale contacten te leggen, creativiteit te ontwikkelen en gewoon even lekker samen te kunnen zijn. Maandelijks komt de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau langs om samen met ouders over een onderwerp te praten. De club kost 5 euro per maand.

  • Maandag van 9.30 - 11.30 uur, locatie Watertoren.
  • Woensdag van 9.30 - 11.30 uur, locatie Gagelstee.

Meer informatie over aanmelden vind je op www.dekidsclub.nl of per mail dekidsclub@gmail.com of telefonisch 06 - 81 87 01 46.

  • Inloopspreekuur voorschool

Wij willen meehelpen om het coronavirus niet verder te verspreiden. Daarom gaan deze inloopspreekuren voorlopig niet door.

Heb je vragen over de voorschool, of wil je op weg geholpen worden met de inschrijving van je kind? Elke woensdag en vrijdag van 10:00 tot 11:00 uur is er inloopspreekuur (behalve in de schoolvakanties). Voor meer informatie kun je ook kijken op www.utrecht.nl/voorschool

  • Moeder-baby-inloop

Wij willen meehelpen om het coronavirus niet verder te verspreiden. Daarom gaat de moeder-baby-inloop voorlopig niet door.

Voor moeders van baby’s en voor zwangere vrouwen uit Overvecht. Om gezellig te praten en koffie of thee te drinken. De inloop is elke woensdag van 13.00-15.00 uur bij Gezondheidscentrum De Amazone op de Amazonedreef 43.

  • Moeder-babygroep

Wij willen meehelpen om het coronavirus niet verder te verspreiden. Daarom gaan de moeder-babygroepen voorlopig niet door.

Een moeder-babygroep is een klein groepje moeders met baby’s uit de wijk. We komen elke week bij elkaar om te praten over de baby’s. Er is een deskundig begeleidster. Ben je moeder van een baby en woon je in Overvecht, dan kun je meedoen aan een van onze moeder-babygroepen.

Je leert meer over je baby: verzorging, opvoeding, gezondheid en ontwikkeling. Je leert andere moeders uit de wijk kennen. Je leert van alles over de wijk.

De moederbabygroep komt elke week bij elkaar, behalve in de schoolvakanties. Er zijn niet meer dan tien moeders in een groep. Je baby is tussen de 3 en 15 maanden oud. Meedoen is gratis. Als het nodig is, is er (gratis) oppas voor je peuter. In de groep praten we Nederlands. Als je dat moeilijk vindt, helpen we elkaar. Iedere maand kun je aan de jeugdverpleegkundige vragen stellen over je baby. Aanmelden kan via de jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau óf bel de begeleidster bij jou in de buurt óf stuur een mail aan moederbabygroep@utrecht.nl.

Moeder-babygroepen in Overvecht-Noord

Begeleidster: Jenny Le Grand,  06-14 21 54 78.
Waar:  Buurtcentrum De Boog, Gambiadreef 60, 3564 ES Utrecht.
Wanneer: dinsdag van 9.15 - 10.45 uur.
Waar: Stadsboerderij Gagelsteede (speelzaal), Gangesdreef 7, 3564 SN Utrecht.

Wanneer: vrijdag van 9.30 - 11.00 uur.

Moeder-babygroepen in Overvecht-Zuid

Begeleidster: Margarita Schrijver, 06 - 14 74 39 72.
Waar: Buurtcentrum De Jager, Teun de Jagerdreef 1a, 3561 JK Utrecht.
Dag en tijd: maandag van 9.30 - 11.00 uur.
Waar: Speeltuin de Watertoren, Neckardreef 30, 3562 CP Utrecht.
Wanneer: woensdag van 9.30 - 11.00 uur.

 

Contactgegevens, bereikbaarheid en parkeren

Contactgegevens

Adres: Amazonedreef 43, 3563 CA Utrecht.
Telefoonnummer: 030 - 286 33 00, kies optie 1 voor vragen over kinderen 4-18 jaar; kies optie 2 voor vragen over kinderen 0-4 jaar.

Afspraak maken of wijzigen?

Wil je een afspraak maken of wijzigen? Klik dan op 'direct contact' rechts onderaan deze pagina voor onze contactgegevens.

Openbaar vervoer

Locatie Amazonedreef is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Auto

Er zijn gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Fiets

Er zijn voldoende fietsrekken voor de ingang.

Plattegrond wijk

Hieronder vind je een plattegrond van de omgeving.