Jeugd en Gezin Utrecht
Algemene informatie over vaccinaties | Vaccinatiespreekuren

MenACWY (prik tegen meningokokkenziekte)

Meningokokkenvaccinatie gaat WEL door in aangepaste vorm

Omdat meningokokken W nog steeds voorkomt in Nederland heeft het RIVM besloten dat lang uitstellen van deze vaccinatie niet verstandig is. Daarom gaat het geven van deze vaccinatie in aangepaste vorm plaatsvinden. Wij werken conform de richtlijnen van het RIVM. Alleen voor het geven de prik kan onze professional dichterbij komen dan 1,5 meter.

Jongeren die geboren zijn in 2006 krijgen binnenkort een uitnodiging met oproepkaart. Alleen deze jongeren worden in de periode tot 1 juli gevaccineerd. Ontvang je geen uitnodiging, dan kun je dus geen vaccinatie komen halen.  We kunnen hierin geen uitzonderingen maken, omdat we gebonden zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Kinderen uit andere jaargroepen die deze prik eerder gemist hebben kunnen, afhankelijk van het verloop van de uitbraak van het coronavirus, later dit jaar een herinneringsoproep verwachten. Voor meer informatie kan je kijken op de website jouwggd.nl of je vraag stellen in de chat.

 

 

Uitstel vaccinaties in verband met coronavirus

Groepsvaccinaties (kinderen tussen 4 en 18 jaar) gaan voorlopig niet door in verband met het coronavirus, behalve de vaccinatie tegen meningokokken.

Onlangs heeft je kind een uitnodiging gekregen om een vaccinatie te halen. Helaas kan deze vaccinatie niet doorgaan. Het RIVM wil verspreiding van het coronavirus voorkomen en stelt bijna alle vaccinaties die in grotere groepen worden gegeven uit. Deze maatregel geldt voor heel Nederland. De vaccinatie tegen MENINGOKOKKEN gaat, in aangepaste vorm, WEL door (zie boven).

Met uitstel van een half jaar komt de bescherming tegen de ziekten waartegen we vaccineren  niet in gevaar. Je krijgt later dit jaar een nieuwe uitnodiging als bekend is wanneer deze vaccinaties wel gehaald kunnen worden.

Heb je nog vragen?

Als je vragen hebt, kun je ze stellen aan de arts of verpleegkundige van de jeugdgezondheidszorg. Zij helpen je graag verder. Voor meer informatie kun je kijken op www.rijksvaccinatieprogramma.nl of www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

 

 

DTP-BMR

In verband met het coronavirus gaan de geplande BMR-DTP vaccinatiespreekuren niet door

HPV (prik tegen baarmoederhalskanker)

In verband met het coronavirus gaan de geplande HPV-vaccinatiespreekuren niet door