foto

Zwanger

De test is positief, je bent in verwachting! Aan de ene kant is je zwangerschap een heerlijke periode, waarin je je voorbereidt op de komst van je baby. Aan de andere kant komt er in deze tijd heel veel op je af, en dat geldt zeker ook voor je partner. Er borrelen vast allerlei vragen in je op.

Voorbereiden op het ouderschap

Zowel voor jou als je partner als toekomstige ouders is het wennen en aanpassen. Je zult in deze periode van alles moeten regelen en klaarmaken voordat je kindje komt. Zo moet je je voorbereiden op de bevalling en allerlei spullen aanschaffen voor de baby.

Vragen over zwangerschap

Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, kun je je best ook af en toe onzeker voelen. Hoe weet je of het goed gaat met de baby in je buik? Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zwanger zijn en bevallen? Wat mag je nu wel eten en wat niet? Wat vindt je partner ervan? Hoe moet het met je werk? Heb je straks wel genoeg geld?

Gelukkig sta je er niet alleen voor en kun je met vragen over je zwangerschap altijd terecht bij je verloskundige of gynaecoloog. Daarnaast vind je op deze site antwoorden op heel veel vragen.

Onbedoeld zwanger

Als je zwangerschap niet echt helemaal de bedoeling was, vind je op deze website informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. Blijf je vragen houden? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bij jou in de buurt.

Bron Zwanger

 

Cursussen en activiteiten

 • Aanpakken voor aanstaande vaders is een zwangerschapscursus voor aanstaande vaders. De cursus geeft praktische informatie en tips over de periode die je leven als man ingrijpend zal veranderen: de komst van je kind.
  lees meer
 • Wil je liever niet thuis bevallen, maar wel een huiselijke sfeer in het ziekenhuis ervaren? Dan is het Geboortehuis Utrecht iets voor jou!
  lees meer
 • Het Diakonessenhuis heeft één van de grootste centra in Nederland voor geboortezorg. Deze zorg bieden wij samen met verloskundigen in de regio, met wie wij samenwerken en goede afspraken maken over het natuurlijk bevallen.
  lees meer
 • De zwangere zaak biedt verschillende soorten zwangerschapscursussen aan, van bevalvoorbereidingscursussen tot sport zoals yoga en individuele cursussen.
  lees meer
 • Al volledig op de hoogte van alles wat er komen gaat? Weet je wat je moet doen als de vliezen breken? En hoe ziet je leven eruit als de kleine er is? Er komt een hoop op je af. Een klein mensje op de wereld zetten gaat nou eenmaal niet vanzelf.
  lees meer
 • Zwanger in Utrecht is een website ontwikkeld door Eerstelijns Verloskundigen Coöperatie Midden Nederland voor de zwangere en haar partner uit de regio Utrecht.
  lees meer
 • Fitmomz Utrecht biedt verschillende zwangerschapscursussen in Overvecht waarbij de zwangerschapsaspecten van zowel lichaam als geest aan de orde komen.
  lees meer
 • Het Universitair Verloskundig Centrum verzamelt als service voor jou websites van zwangerschapscursussen in Utrecht en omgeving.
  lees meer
 • Careyn Gezin biedt een uitgebreid aanbod aan leuke en interessante zwangerschapscursussen en workshops.
  lees meer
[zondag, 21 januari, 2018 - 13:31] Help, weet niet wie de vader is
[zondag, 21 januari, 2018 - 13:31] Beste, Ik heb jullie hulp nodig, want ik weet niet wie de vader is. lees meer
[zaterdag, 20 januari, 2018 - 19:07] Lexi: pestnaam, of niet?
[zaterdag, 20 januari, 2018 - 19:07] Hallo, lees meer
[donderdag, 18 januari, 2018 - 22:29] Paniek: een derde zwangerschap!
[donderdag, 18 januari, 2018 - 22:29] Misschien kan iemand me geruststellen. lees meer
[vrijdag, 12 januari, 2018 - 21:25] Ongepland zwanger na abortus
[vrijdag, 12 januari, 2018 - 21:25] Hey meiden, Ik zit momenteel in een drama. 7maanden geleden heb ik abortus gedaan. Ik wilde het kindje heel graag houden. Mijn partner niet. lees meer
[dinsdag, 9 januari, 2018 - 16:22] Zwanger met PCOS
[dinsdag, 9 januari, 2018 - 16:22] Hoi, Ik zal kort mijn situatie uitleggen: lees meer

Delen

 • icon-facebook
 • icon-twitter
 • icon-linkedin
 • icon-email

Stel je vraag!

030 - 286 33 00

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur.

Of loop even binnen:

CJG Utrecht    

Martin Ovenweg 50

3555 HZ 

Utrecht